tiistaina, syyskuuta 30, 2008

Kirjoneuletta vaihteeksi

Neulominen maistuu taas vähän paremmalta, kiitos kirjoneuleen:-)


Tästä on tulossa itselleni sormikkaat Ruskahuivin seuraksi (mikä edelleen on kovassa käytössä etenkin syksyisin). Kylläpä kirjoneuleen neulominen tuntuu pitkästä aikaa ihanalta ja miten nopeasti se etenee yksiväriseen verrattuna!! Kuviomalli on itse kehitelty kun en löytänyt tähän hätään sopivaa 7 silmukan levyistä kuviota, lankana ruskeaa Nallea ja sipulinkuorilla itsevärjättyä Nallea.

Uuden opettelu virkistää myös - toisaalta on aika haastavaa - olen kääntänyt Sepe-nallen ohjetta englanniksi kun tuli niin harras toive siitä:-) Saa nähdä miten se onnistuu!


maanantaina, syyskuuta 29, 2008

Syysloma ohitse

Perheemme perinteinen syysloma on taas takana ja ei voi kyllä ainakaan säitä moittia - tuntui että oli kesän paras viikko säiden suhteen! Aivan ihanasti aurinkoa ja lämpöä vaikka oli näinkin myöhäinen syksy:-) Ja kohteena jälleen Koli, kuten muinakin syksyinä:


Ruska hehkui syysauringossa:


Ja uutena elämyksenä oli käydä katsomassa kun aurinko nousi Pielisen takaa - upeaa! (kuvassa tosin näyttää enemmänkin auringonlaskulta). Ja mukana oli tietysti aamukahvit termareissa!

Aurinko värjäsi usvapilvet punaisiksi.


Ja hei, sain jotain valmistakin aikaan: matkaneuleena oli sukat itselle ohuesta langasta ja malliksi otin helpon, mutta silti kivan Monkeyn:
Monkey-sukat Malli: Knitty (ohje)
Lanka: Rellana Flotte Socke Jubiläumsgarn, alle 100 g
Puikot: 2,5 mm
Muuta: Tuli kivat sukat, tykkään!


tiistaina, syyskuuta 09, 2008

Hiljaa hyvä tulee:-)

Hitaasti mutta varmasti etenee naperon raitapaita. Voisi kyllä edetä nopeamminkin, mutta plääh iskee aina ajoittain eikä neuletta tule otettua esille:-/ Kyllä tästä varmaan ihan kiva tulee, mutta huomasin että nyt ongelmani taitaa olla juuri se, että kaikki keskeneräiset työt on niin aivottomia neuleita, että siksi ne ei jaksa kiinnostaa. Mutta itsepähän olen ne aloittanut, kääk! Miksi ihmeessä minulla ei ole tekeillä yhtään kirjoneuletta tai edes palmikoita?? Nyt sitten yritän tuskallisesti saada keskeneräiset valmiiksi, jotta saisin puikoille jotain mielenkiintoisempaa:-)

Onneksi hyvänä porkkanana toimii juuri julkaistu Tikrun Chevalier-sukkien ohje, jonka haluan ehdottomasti kokeilla, niin ihanilta sukat näyttää!! Siis nyt vain kurinalaisuutta mukaan, jotta pääsen uusia sukkia neulomaan:-)

torstaina, syyskuuta 04, 2008

Uusi hattu

Kummasti se piristää kun saa pitkään keskeneräisen neuleen valmiiksi! Tai no, elokuussa tämän aloitin, mutta tuntui että se oli työn alla piiitkään...


Pitsineulebaskeri
Malli: Dropsilta
Lanka: Garnstudion Silke Alpaca, ihana petroolinsininen, vähän reilu 1 kerä
Puikot: 3,5 mm
Muuta: Lisäsin reunaan nurjalle puolelle kumilankaa, jotta baskeri pysyy paremmin päässä! Tämä oli eka kokeilu baskerimalleihin ja tästä tuli ihan kiva. En yhtään tiennyt sopiiko minulle tällainen mutta hyvin kävi:-) Nyt voisi vielä loppulangasta neuloa jonkun pienen kaulaan kiedottavan, jotain hentoa pitsiä johon lanka riittäisi...




Värejä!

Jokohan puikot alkaisivat vähitellen pysyä käsissäni... on tässä neulomistaukoa pidettykin, vai mitä luulette?!

Uuden KaksPlussan myötä sain jonkinasteisen neulomisinpiraation kun näin niin ihanan neuleen, joka pitää ehdottomasti saada puikoille naperoa varten:

Neule on ainaoikeaa raitaa ja väriyhdistelmät on tosi ihanat! Aloin heti penkoa puuvillalankakeriäni ja kyllä sieltä näytti löytyvän jokseenkin samanlaisia värejä. Tosin vaaleansinistä ei ollut mitään sopivaa ja juuri tuossa kuvan neuleessa se näyttää tosi hyvältä ruskean vierellä. Tosin ruskea+vaaleanpunainenkin on ihan kiva raikas yhdistelmä sekin. Pitää kokeilla jos pärjäisi ilman lankaostoksia tuon neuleen kanssa. Jotenkin en millään haluaisi ostaa yhtään lisää lankaa kun keriä ja vyyhtejä on kaikki kaapit täynnä! Olisi kiva saada aikaan uusia neuleita ilman lankaostoksia.

Neulomiseni on ollut vielä aika vähäistä: keskeneräisten hidasta etenemistä mutta yksi valmiskin ihan käytännön tarpeeseen, eli ns. tiskirätti, joka meillä siis toimii tiskipöydän pyyhkimiseen. Kesän aikana noita on ollut jo monta käytössä ja on ollut kiva huomata ettei ole tarvinnut mitään Wettex-rullia ostella. Säännöllisesti vaan rätit pesukoneeseen ja niissä on taas raikas tuoksu!

Tiskirätti
Malli: perusneliö Domino knitting-menetelmällä
Lanka: jämälankoja: Mandarin Petitiä / keltainen ja kirjava
Puikot: 3,5 mm