torstaina, tammikuuta 31, 2008

Kiemurakuvioiset lapaset

Näistä ei puuttunut enää kuin peukalot ja niitähän ei sovi jättää odottamaan, siispä pikaisesti peukalot valmiiksi ja näin:


Kiemukuvioiset lapaset
Malli
: kirjasta Magnificent Mittens, luku 5, malli 1
Lanka: Nalle ja Nalle Colori, yhteensä n 60 g
Puikot: 3 mm bambut
Muuta: Malli on tosi ihana, teen ehkä toisetkin tällä mallilla mutta eri väreillä, tosi kivaa kiemuraa:-)

Yksi kerä löytyi...

No joo, tämän vielä unohdin eilisestä lankaesittelystä, ostin sen samalla kuin sen uuden Nalle Colorin:

Nyt on kaikki tammikuun langat esitelty ja olen valmis hamsterikuukauteen:-) Ihan kiva juttu, kyllä tällä tavalla on jotenkin helpompi hillitä langanostoja, kun tämä on yhteinen projekti!Tavoitteena ei nyt ole muuta kuin että kaappeihin mahtuisi muutakin tavaraa eikä vain lankoja;-) Sen tarkempia suunnitelmia ei vielä ole!

keskiviikkona, tammikuuta 30, 2008

Hamsterikuukautta odotellessa


Taas ollaan mukana Lankahamstereissa tuhoamassa (lue: neulomassa...) lankavarastoa, mikä varmasti tekee taas ihan hyvää. Ja ettei nyt vaan kukaan luule, että olen helmikuun aikana ostanut uusia lankoja, näytän nyt nämä tammikuussa ostetut langat, joita en ole esitellyt aiemmin. Eli alesta satsi ohutta Pirkka-lankaa:



En tiedä vielä mitä tuosta teen, siis tarkalleen, mutta jonkinlainen pusero ihan itselleni:-)


Ja tässä esimerkkikerä toisesta satsista, jota oli vihdoin tullut kauppaan - Woolin uutta Sävyä:


Tuota ostin 200 g ja toivon että se riittää jos en kerran aion uutta lankaa ostaa helmikuun aikana:-) Tuo Wool Sävy on tosi nätin näköinen ainakin kerällä, saa nähdä mitä se on neulottuna (ei ole vielä blogeissa näkynyt tuota neulottuna), en ole jaksanut mallitilkkuakaan tehdä, sillä aion neuloa tuota samalla mallilla kuin tämä pusero.


Innostuin eilen tekemään kaikkea pikkupuuhaa eli pitkään odottamassa olleita käsityöjuttuja, kuten vaatteiden korjausta ja lisäksi myös tämän pipon vuorittaminen:



Sydänpipo 1 vuotiaalle

Malli: oma (ohje)

Lanka: Novita Julia

Puikot: 3,5 mm

Muuta: Tähän pipoon tein vaihteeksi nauhat!

Pipo on neulottu jo joulukuussa, mutta nyt vasta sain vuorin ommeltua;-) Tammikuun neulesaldoon sen kuitenkin lasken, koska nyt se vasta on valmis.

Napero innostui lajittelemaan nappivarastoani ja samalla alkoi sommitella nappeja sydänpipon päälle - taisi olla sitä mieltä että napeilla sitä pitäisi koristella - mikä sinänsä ei ole huono idea ollenkaan. Voisin tehdä nappiversionkin tuosta pipomallista!



tiistaina, tammikuuta 29, 2008

Minä ja kirjoneule

Tästä aiheesta minun on pitänyt kirjoittaa monta kertaa ja tässä se nyt on! Mitä minä ajattelen kirjoneuleesta ja millainen minun suhteeni on kirjoneuleeseen:-)

En ole oikeastaan koskaan ajatellut, että kirjoneule olisi sellaista, jota en uskalla kokeilla. Olen neulomishistoriani alusta alkaen tehnyt ainakin jotain yksinkertaisia kirjoneuleita. Toki niissä meni ja menee edelleen enemmän aikaa kuin yksivärisen neuleen neulomiseen, mutta yleensä lopputulos on kuitenkin sen arvoista!

Nykyisin kerään erilliseen ruudutettuun kirjaan hyviä kirjoneulemalleja, koska ne hyvät kuviot usein hukkuvat neulelehtien uumeniin eikä niitä sieltä löydä silloin kun tarvitsisi. Tämä projekti on vasta alussa, mutta olen nyt jo huomannut sen hyväksi. Kirjaan kertyy lehdistä hyvä kokoelma malleja ja piirrän siihen tietysti mukaan myös omia malleja, joten hyvältä menetelmältä vaikuttaa! Ruudutus on vielä aika pientä niin että kuvioita mahtuu paljon ja suuremmatkin kuviot mahtuu yhdelle sivulle. Erikseen toki kerään mappiin esim. kokonaiset lapasmallit.

Pidän eniten kirjoneuleista, joissa on niin lyhyet langanjuoksut, ettei lankoja tarvitse nurjalla kietoa toisiinsa. Hyvä malli on myös sellainen, jonka oppii ulkoa eli edellistä kerrosta katsomalla muistaa mitä seuraavalla on tehtävä. Sellaista pystyy aika helposti neulomaan telkkariakin katsellessa. Ja onneksi pikkuvirheet voi korjata myös lopuksi jäljitellyin silmukoin - näinkin olen tehnyt, ei kirjoneuletta viitsi ihan pikkuvirheen takia purkaakaan!!

Olen vuosien kuluessa kokeillut erilaisia tapoja neuloa kirjoneuletta, siis tavoitteena saavuttaa sama neulomisvauhti kuin yksiväriselläkin sileällä neuleella. Ei se vielä ihan sitä ole, mutta lähellä kuitenkin, siis oikealla puolella. Ja mieluiten neulon ympyränä jottei nurjaa tarvitsisi neuloa, mutta menee sekin jos ei muuten onnistu;-)

Näin minä pidän lankoja sormella silloin kun neulon kaksiväristä kirjoneuletta oikealla puolella, tämä tapa on vakiintunut nyt viimeisen puolen vuoden aikana:

Sormelta on ihan helppo ottaa aina oikea väri ja se nopeuttaa neulomista huomattavasti kun ei tarvitse aina nostaa erikseen kutakin väriä. Langat ovat siis ristikkäin, niin ne pysyvät sormella hyvin. Tämä tapa toimii tosin vain 2-värisessä kirjoneuleessa, mutta niitä nyt kuitenkin teen eniten. Siis tarkoitan 2-värisellä sitä, että kerrallaan on 2 väriä käytössä, toki neuleessa voi olla vaikka kuinka paljon värejä, kunhan ei kerroksella ole 2 enempää. Välillä toki on pakko neuloa joku kohta kolmella värilläkin, mutta olen huomannut, että se on minulle liian työlästä, ei yhtään kivaa!! Mutta onneksi kahdella värilläkin saa paljon aikaan:-)

2-väriseen kirjoneuleeseenhan on suunniteltu myös omat välineensä, jonkinlainen pidike, johon langat pujotetaan, mutta en ole ainakaan toistaiseksi sellaisesta kiinnostunut, kun tämä oma tapa toimii niin hyvin! Nyt olen vielä kokeillut sitäkin, että tässä omassa menetelmässäni kieputan pitkissä langanjuoksuissa langan vain toiselta puolelta, niin että langat kiertyvät ja sekin tuntuu toimivan. Ei tarvitse irrottaa otetta langan kiertämistä vartenkaan:-)


Kirjoneuleessa on myös mukavaa se, että voi taiteilla värisävyjen kanssa ja nauttia siitä kun yhdistelee lähekkäisiä värejä toisiinsa ja ikään kuin maalaa langalla ja puikoilla! Sitä varten olen myös innostunut värjäämään itse lankoja, vain sillä tavalla saa aikaan niin lähellä toisiaan olevia värisävyjä:-) Kuten vaikka tässä vuosia sitten neulomassani puserossa:


Minä ja kirjoneule kuulumme yhteen - välillä tulee kausia, jolloin neulon vain yksiväristä, mutta sitten taas palaan kirjoneuleisiin, ja samalla taas huomaan miten ihanaa on neuloa värejä!:-)

Olisi kiva kuulla myös muiden neulojien suhdetta kirjoneuleeseen! Noin niin kuin meemintapaisesti;-)

maanantaina, tammikuuta 28, 2008

"Viisi pientä tipua lähti leikkimään...."

Ja vihdoin tipupusero on valmis!! Tuo vihdoin johtuu lähinnä siitä, että viikonlopun aikana neuloin yläosan + kauluksen varmaan ainakin kolmeen kertaan kun ei tullut hyvä:-/ Eihän siinä muuten mitään niin vaikeaa olisi ollut, mutta kun sovitukset oli yhtä kiemurtelua ja siinä kun yritti vielä samalla varoa puikkojen päitä ja yritti nähdä miten paljon vielä on neulottava jotta kaulus istuu hyvin... ja koko sovitus kesti kerrallaan aina noin 10 sekuntia... Huh sentään, mutta hyvä tuli!!:-)

Napit hain tänä aamuna nappikaupasta ja vielä aurinkokin tuli mukaan kuvauksiini (tosin napero ei, kun hän on juuri nyt kerhossa, kuvaan neuleen naperon kera joskus myöhemmin...):


Tipuneule
Malli: oma
Lanka: Sandnes Lanett, 200 g: oranssi, lämmin keltainen ja vihreä
Puikot: 2,5 mm
Muuta: tipukuvio on Modasta (nro 4/2005), ja muuten neuleen mitat on otettu Modasta nro 2/2004, jossa on Lanettista vauvan neuletakki (hyvä malli kun kokoja on 100 cm asti!). Alareunan ja hihansuiden siksak-reuna on sama kuin suunnittelemassani kruunupipossa. Se on siis tehty ensin kaitaleena ja siitä reunasta poimittu silmukat ja jatkettu muuten normaalisti. Ajattelin ensin, että kirjoittaisin ohjeen tästä, mutta tämän tarkempaa ohjetta en jaksa nyt tehdä, koska modasin aika paljon tuota tehdessäni ja ohjeen kirjoittaminen olisi siksi liian iso juttu...


Väriterapiaa!!


Tässä sitten vielä toinen valmis neulomus viikonlopulta: kirjoneulelapaset, joissa käytin uutta Nalle Coloria:



Kirjoneulelapaset
Malli: kirjasta Magnificent mittens, luku 5, malli 9
Lanka: Nalle + Nalle Colori, n. 70 g
Puikot: 3 mm


Kuvassa Colori ei näytä kovin erikoiselta, mutta luonnossa näyttää paljon paremmalta. Uusi siniharmaanruskea Colori sopii tosi hyvin mielestäni kirjoneulelapasiin, suosittelen!! Toiset lapaset on jo puikoilla (eri malli) kun tämä näytti niin kivalta ja tuossa kirjassa on paljon ihania malleja. Ja niin kuin monet muutkin neulojat on huomanneet, on Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia myös ihana kirja!! Minäkin sain sen kaukolainana käsiini ja niitä malleja pitää kyllä kopsata talteen, ovat niin ihania:-) Mitenköhän niissä lapasissa muuten ne tekijänoikeusjutut on? Voikohan niitä neuloa myyntiin kun mallit on kansanomaisia...? Ei varmaan?

perjantaina, tammikuuta 25, 2008

Tiput hahmottuvat

Pikainen kurkistus perjantain kunniaksi: tiput alkavat jo hahmottua:

Enää puuttuu nappilistat ja langanpäiden päättely - sitten höyrytys ja naperon metsästys kuvauspaikalle:-)

Ja aurinkoa viikonlopuksi, kiitos:-)

keskiviikkona, tammikuuta 23, 2008

Välipalamyssy

Jonkun aikaa kun nyhertää ohutta Lanett-lankaa niin että kerroksella on montasataa silmukkaa, alkaa tehdä mieli neuloa jotain paksumpaa...

...ja sen seurauksena syntyi tämä villamyssy, jolla ei missään vaiheessa (eikä kyllä oikein vieläkään) ole kovin tarkkaa tarkoitustaan:-)

Neuloin myssyn SNY-langoista, jotka näin aika pian jonkinlaisena myssynä, tosin kirjoneuletta kokeilin ensin, mutta tällainen siitä kuitenkin tuli. En keksinyt mitään kivaa kirjoneulekuviota, joten päädyin raidoittamaan helmineuletta.

Eco-myssy
Malli: oma
Lanka: Marks&Kattensin EcoUll, 100 g
Puikot: 5 mm
Muuta: Tämä oli tosi ihana lanka neuloa! Jos tarvitsisin paksua neulepuseroa, tekisin sen tästä langasta. Lanka on pehmoista, eikä tunnu kutittavalta vaikka onkin villaa! Ja nopea neuloa:-) Oli kiva kokeilla uutta lankaa, itse asiassa minun pitäisi enemmänkin kokeilla uusia lankoja, ne Novitat vaan aina on nenän edessä kaupassa ekaksi!

maanantaina, tammikuuta 21, 2008

Tiput yhdellä puikolla

Tiput ovat lisääntyneet, ja mukaan on tullut myös kukkia ja pikku ruutuja... Ja hei, ne kaikki pääsivät viikonloppuna jo yhdelle ja samalle puikolle!


Tästä ei taida vielä mitään selvää saada, mutta myöhemmin, myöhemmin...

perjantaina, tammikuuta 18, 2008

Tipuja....

Kyllä siitä jotain puseron tapaista olisi tulossa... (alle 3-vuotiaalle, ei minulle...) :


Jatkoa luvassa:-)


tiistaina, tammikuuta 15, 2008

Lisää huomionosoituksia

Voi kiitos, kiitos, lisää huomionosoituksia!:-)

Stellalta, SatuA:lta, Pialta, ja Taijalta :-) Stella oli vielä niin pitkästi kirjoittanut suosikkiblogeistaan, olin ihan ihmeissäni siitä mitä minun blogistani oli kirjoitettu!

Oli ihan pakko vielä liittää se teksti tähän - siksi että löydän sen myöhemminkin, niin hyvä mieli siitä tuli: - Blogissa taiteilee lumoava Villapallo. Tämä lienee niitä ensimmäisiä blogeja, joiden kautta hurahdin itsekin seuraamaan neuleblogien ihmeellistä maailmaa. Villapallo on niin suosittu, että tuskin tarvinnee sen suurempia esittelyjä. Villapallon neuleblogista löytyy huima määrä Villapallon itse suunnittelemia malleja, joista haluaisin toteuttaa joskus esimerkiksi nämä kauniit Bluebell- ja Rose-myssyt, jotka on siis julkaistu myös Ulla-neulelehdessä Villapallon monen muun ohjeen tapaan. Villapallon tekstejä on myös erityisen mukava lukea, koska ne ovat aina niin ihanan positiivisia.

Kiitos teille vielä kerran:-)


Tässä pikku sukkaset, jotka valmistuivat muiden töiden lomassa kun huomasin ettei naperolla ole kunnon sukkia talvikenkiin: "siis neulojan lapsella ei ollut villasukkia!!"

Sukkaset
Malli: perusmalli: silmukoita 12 s/puikko (itselle muistiin)
Lanka: Sandnes Sisu
Puikot: 2,5 mm

Mutta mikäs oranssi lohikäärmeen häntä tämä on?? Älkää kysykö, en tiedä vielä itsekään... vaikka jonkinlainen aavistus kyllä on. Muoto hahmottunee lähipäivinä! Mutta se ei liity mitenkään Kruunupipoon, vaikka samanlaista sakaraa onkin:-)





Raitis mallin päällä

Oma "mallini" suostui esittelemään villapuseroaan, tai itse asiassa alkoi keskittyneesti tutkia löytämäänsä kuumemittaria, ja minä tietty syöksyin saman tien kameran kanssa paikalle:



Hihat on ylipitkät, mutta kyllä tämän ikäisen puserossa saakin olla - etenkin kun puserossa on muutenkin vähän kasvuvaraa!


Pusero istuu päällä oikein hyvin ja kunhan kauppaan tulee Woolin Sävy-lankaa, teen toisen samalla mallilla. Siinä voin sitten samalla vähän testailla mallia jos siitä vaikka saisi julkaisukelpoisen ohjeen:-)


Nyt puikoilla ei ole mitään uutta, olen nimittäin taas alkanut innostua nukkekotikokoisesta sisustamisesta...



maanantaina, tammikuuta 14, 2008

Raitapaita ja huomionosoituksia

Raitapaita tuli viikonlopun aikana valmiiksi, tosin yläosa useaan kertaan purettuna ja neulottuna edestakas. Mutta nyt se on valmis:


Raitapaita, koko 2 v (hei, nyt se on sopiva!!!)
Malli: oma
Lanka: Novita Wool Raita, ruskea, 170 g
Puikot: 3 mm

Hihat tuli raita-langalla hauskasti leveämpiraitaiset kuin muu pusero, mutta minusta se ei haittaa! Raglanosassa raidat myös uhkasivat leventyä kun silmukkamäärä väheni (tein siis raglanin pyörönä, saumoja ei ole) joten otin 2 eri kerää ja vaihtelin niitä satunnaisesti, niin että raidat pysyivät kapeahkoina!

Kaulusta yritin tehdä sopivaksi ihan vaan resori-idealla mutta millään en saanut sen kokoista mikä olisi mahtunut naperon päästä läpi, siispä uskaltauduin kokeilemaan ekaa kertaa tuollaista nappilistahalkiota ja siitä tuli ekaksi kokeiluksi ihan kiva. Pidempi se olisi toki voinut ulkonäöllisesti olla, mutta tehtävänsä se hoitaa tuon pituisenakin. Ja nyt kun halkio on kerran tehty, uskallan joskus tehdä toistekin kun ei siitä nyt ihan kauhea tullut. Ohjeen otin "Nyt neulomaan"-kirjasta.


Seuravaaksi otan taas esille kaksi keskeneräistä jotka olisi kiva saada valmiiksikin, nimittäin Urban ja vihreä palmikkoneule - tosin olen näitä lankakeriä jo pyöritellyt käsissäni ja tahtoisin tehdä näistä naperolle jonkun ihanan aurinkoisen kevät-kirjoneuleen:

Väriterapiaa harmaana päivänä!


Viikonlopun aikana olin saanut huomionosoituksia, jotka todella lämmittivät mieltäni,kiitos!


You make my day -teet päivästäni ihanan. Näitä on kiva antaa ja kiva saada. Kommentoimalla toisten blogeja me osoitamme lukevamme ja olevamme kiinnostuneita, blogien kommenttien kautta löytyy kiinnostavia blogeja.

- Mutta silloin kun haluamme vielä henkilökohtaisemmin kertoa, että juuri sinun blogiasi odotan ja saan siitä aina ajateltavaa tai ihailen kauniita töitäsi- silloin tällaiset huomionosoitukset ovat paikallaan.

Huomionosoitukset olen saanut JohannaL:lta, Ellulta, AnniP:ltä, Koukuttajalta ja Helmikseltä, kiitos!!

Kymmenelle on näitä jaettu, niin minäkin, järjestys on täysin sattumanvarainen, moni päivittäin lukemani blogi puuttuu, mutta teille juuri haluan nyt tätä hyvää mieltä jakaa edelleen jaettavaksi.

Tässä satunnaisessa järjestyksessä ne, jotka kuuluvat ehdottomasti minun blogikierrokseeni:

Teija
Kati
Villasukka
Minnuliinin nukkekoti
Marsvin
Kristiina
Iona
Linnean nukkekotiblogi
Luinelenin blogi
Lauran nukkekoti

Myös nukkekotiblogeja on siis minun blogikierroksellani, ei vain neulontablogeja:-)




keskiviikkona, tammikuuta 09, 2008

Lyra-hilkka

Tästä puuttui enää nauhat, niin että pakkohan se oli ensin viimeistellä ! Saanko esitellä: minun versioni Kultaisen Kompassi-elokuvan Lyra-hilkasta:

Lyra-hilkka (ohje)
Malli: oma, suunniteltu elokuvan mukaan
Lanka: Novita Rustika, 200 g
Puikot: 6 mm

No tulihan se Novita!

Niin, tulihan se odotettu Novita, vaikkakin vähän postin kuljetuksessa kärsineenä: etukannessa oli pienehkö repeämä, mutta olkoon!




Tykkäsin:
-kannen väreistä
-hyväntekeväisyys-ideasta pinkkiin Teddyyn liittyen
-lankojen uusista väreistä, vaikka ei ne suurin osa mulle itselle sovikaan, ainakaan isommissa neuleissa
-neulejakuista vauvoille, Woolin Sävy-lanka näytti kivalta

En tykännyt:
-isoveli colorin räikeästä uudesta väristä
-kellomaisista/puhvimaisista hihoista kesäpuseroissa
-siitä että neulemallit toi aika paljolti mieleen viime kevään neulemallit
-siitä että lehti tuli myöhässä!

Uskoisin etten suoraan ohjeen mukaan neulo mitään neuletta tuosta lehdestä, mutta pitäähän lehti silti olla hyllyssä, että pysyy mukana ajassa:-)

Seuraavaa neulomusta miettiessä neuloin itselleni pipon, kun huomasin että naulakon päällä oli vain hirmuinen kasa huiveja ja lapasia muttei montakaan pipoa... Siis tämä syntyi telkkaria katsellessa (sopii hyvin Loft-huivin kanssa):


Mambo-pipo
Malli: oma, perusmalli (Itselle muistiin: silmukkamäärän otin Me-lehden ohjeesta: 64 s, mutta 68 s olisi ollut vielä parempi. Menee se noinkin koska pipo venynee, mutta jos teen toisen, silmukoita voisi olla muutama enemmän)
Lanka: Novita Mambo, viininpunainen, 100g
Puikot: 6 mm (käytin pienempiä puikkoja kuin yleensä Mambolle koska halusin tiiviin ja lämpimän pipon ja näillä siitä tulikin sellainen)

Ja puikoille selvisi sitten uutta heti pipon jälkeen ja naperolle nyt edelleen jotta hänkin saisi uuden neuleen Hiutale-puseron mennessä muualle:

Tarkoitus oli tehdä kirjoneuletta Woolin raitalangalla sekä ruskealla Nallella, mutta totesin että väriyhdistelmä sopisi paremmin aikuiselle, joten laitan pelkkää raitaa. Toisaalta vähän tylsää neuloa, mutta etenee ainakin nopeasti! Neulon pyörönä koska kaihdan edelleenkin saumojen ompelua ja koska kerros on pitkä, raidoista tulee kivan kapeita. Teen neuleeseen kaarrokkeen (ehkä) jotta raidat ei levenisi liikaa neuleen yläosassa. Voi olla että yläosaan tulee jotain muutakin kivaa:-)


Ja vielä: neuleohjeisiin on tehty pieni korjaus: Holvi-huivin kaaviota on korjattu!

tiistaina, tammikuuta 08, 2008

Hiutaleita talvipäivänä

No niin, tässä se Hiutaleeni on:


Hiutale-neule
Malli: oma
Lanka: Novita Florica, 130 g
Puikot: 3,5 mm

Muuta: Joo, kyllä siitä tuli 2 veelle just ja just sopiva, mutta ehkä sittenkin se on liian tiukkaniukka, joten annan sen eteenpäin muualle ja itse asiassa suunnitteilla on jo seuraava kirjoneule ja siitä tulee nyt sitten tarpeeksi suuri!;-) Mutta muuten neule on mielestäni onnistunut, kaula-aukko ei kiristä ja saumojen välttelykin onnistui loistavasti:-)

Vähän tuo kokojuttu harmittaa, mutta sen siitä saa kun ei tee kunnon mallitilkkua:-/ Mutta nyt heti uutta puikoille, niin harmitus katoaa...

maanantaina, tammikuuta 07, 2008

Maanantaineuleita

Kaikenlaisia jänniä ilmiöitä tämän talven sää on saanut aikaan: nyt pakkanen tuli niin pian että jäätyminen tapahtui näin nopeasti: peilikirkas jää, jossa voi luistella ihan kaunoluistimillakin! Aika harvinaista! No, tämän päivän pyry tosin peitti upean luistelukentän, mutta olihan se ainakin yhden päivän ilo - ihmiset säntäsivät aika pian jäälle luistimineen:


Viikonloppuna Hiutale-neuleeni edistyi jo lähes valmiiksi ja koska siitä puuttuu enää ihan vähän, näytän sen mieluiten sitten vasta ihan valmiina. Kivalta se kuitenkin jo näyttää ja voisin hyvin tehdä itselleni samanlaisen, jos jaksaisin... Oman kokoinen neule olisi kuitenkin liian työläs, joten tyydyn nauttimaan tuollaisesta kirjoneuleesta vain naperon yllä:-)

Uusilta neuleideoilta ei voi välttyä, vaikka nyt esim. Novita-lehtikin on taas myöhässä. (Sitä tosin ihmettelin että niin monille on tullut Novitalta postia että lehti viivästyy - miksen minä??? Onko olemassa VIP-tilaajat ja jotkut muut? Epistä.) Kävin nimittäin viikonloppuna katsomassa Kultaisen Kompassin, ja muiden neulojien tapaan ihailin minäkin neuleita (kuten yleensäkin elokuvissa) ja etenkin sitä "hilkkaa". Ajattelin kyllä kokeilla sellaisen neulomistakin, se näytti sekä tosi hyvältä että muutenkin käytännölliseltä:-)

Mutta nyt Hiutaleen kimppuun ja sitten jotain muuta kivaa neulottavaa, ennen kuin on ihan pakko mennä naperon kanssa testaamaan pulkkaa ja muuta kun kerran vihdoinkin on lunta!


perjantaina, tammikuuta 04, 2008

Kirjoneulepäivä

Kirjoneuleessa mennään nyt tässä vaiheessa ja nautin sen neulomisesta todella paljon! Helman tumma osuus ei ole mustaa, vaikka siltä näyttää, vaan tummansinistä. Ajattelin että lapsen neuleessa on ihan hyvä olla tummat hihansuut ja helma, jottei turhat liat näy:-) Hihojen jälkeen vielä kaulus ja sitten se on jo valmis - langanpäätkin on jo melkein kaikki päätelty neuloessa ja osa ennen hihoja aloittaessa.






Puikoilla on joulukuun alusta saakka ollut myös tämä, olen vaan ollut vähän epävarma tästä ja siksi en kai ole blogannut tästä mitään aiemmin. Mutta kyllä tästä sittenkin taitaa tulla ihan kiva neule, jatkan tätä heti kun saan tuon ylläolevan Hiutale-neuleen valmiiksi. Tiedän ja muistan kyllä, että se Urbankin odottelee vuoroaan, mutta kun ideoita tulee sekä täältä että omasta päästä niin ettei aika millään riitä;-)



Tämän kuviot on itse kehiteltyjä (vai otinkohan tuon ison palmikon jostain IK:n vanhasta numerosta, en muista enää...), lanka on viime kesänä Pirtin kehräämön kampalankaa. Väri on kaunis hieman harmahtavan vihreä, mikä nyt ei tässä kuvassa oikein toistu vaikkei salamaa olekaan käytetty. Kunhan aurinko taas näyttäytyy, kuvaan tätä paremmassa valossa.

Joo, ja Novitaa ei ole vielä näkynyt, tosin en tiedä onko posti käynyt jo vai ei...

torstaina, tammikuuta 03, 2008

Vuoden eka valmistunut

Tämä pipo itse asiassa valmistui jo aikoja sitten, mutta nyt vasta sain laitettua siihen vuorin kiinni. Eikä se nyt mikään iso juttu ollutkaan, mutta aina sellaiset vaan lykkääntyy..


Kissakorvapipo
Malli: oma (ohje)
Lanka: Novita 7 veikka, itsevärjättyjä
Puikot: 3, 5 mm

Florica-kirjoneuleessa olen jo hihavaiheessa ja ennen hihojen aloittamista kun sovittelin neuletta, näytti se mahtuvan. Lisäksi napero ilmaisi hyväksyntänsä sanomalla "ihana!". Joten asia kunnossa:-)

Neulon neuleen hihat ylhäältä alas, koska jotenkin nyt ei jaksa mitään saumoja, ei ollenkaan! Tuossa puserossa en ole nyt vielä yhtään saumaa tehnytkään, koska olkasaumatkin yhdistelin 3 puikon päättelyllä (ohje Ullassa), mikä on muuten aivan loistava tekniikka!!

Huomenna odottelen postin tuovan uuden Novita-lehden, saa nähdä kuinka käy. Novitan sivuillahan oli jo uusi värikartta, mutta ei se oikein innostanut. Saa nyt nähdä miltä langat luonnossa näyttää. Tänään tein lankahankintojakin, mutta ei mitään ihmeempää: tarjous-Floricaa Anttilasta ja lapsen koon verran erilaisia Lanetteja kevätneuletakkia varten (jotain sellaista pääsiäsitipukirjoneuletta olisi mielessä) :-)


keskiviikkona, tammikuuta 02, 2008

Uusi vuosi!

Joulu tuli ja meni (mukavasti) ja hassua kyllä nyt tuntuu jo että kevättä kohti mennään, kun on niin valoisaa aurinkoisen päivän takia:-)

Joulupukki toi kivoja lahjoja, etenkin nämä täydensivät kivasti neulekirjavalikoimaani:
Vogue Knitting Stitchionary 3 ja
Epstein: Knitting beyond the edge
Juuri tuollaisista neulekirjoista tykkään:-) Lisäksi hankin Annelta itse itselleni joululahjaksi Lavish Lace:n mikä myös on ihana kirja!!

Neuloin joululomalla aika vähän, tuli tehtyä kaikkea muuta, mutta nyt ihan vuoden viimeisinä päivinä aloitin kirjoneuleen naperolle:


En ole ihan varma tuleeko siitä sopivankokoinen (lue: tarpeeksi iso) naperolle, kun neuloin kainaloihin asti pyörönä ja mittaaminen on silloin aina hankalampaa. Mutta jos on liian pieni, niin teen uuden ja joku muu saa tämän. Käytän Floricaa ja noita erilaisia sinisen sävyjä tuntuu riittävän useampaankin neuleeseen. Tätä oli tosi kiva neuloa, nuo lumihiutalekuviot kun oppi nopeasti ulkoa! Onhan noita muitakin keskeneräisiä, mutta niistä enemmän kunhan pääsen taas kunnolla takaisin neuleaskareisiin:-)