perjantaina, huhtikuuta 27, 2007

Arvonta suoritettu!!!

Arvonta on siis päättynyt puolisen tuntia sitten ja voittajat on arvottu. Lupasin palkinnon sekä 50 000. kävijälle sekä niin että arvon kaikista osallistuneista voittajan. Ja näin tein:

50 000. kävijöitä osui jostain kumman syystä kaksi ja ihan samalla kellonajallakin ja sen lupasin sitten arpoa näiden kahden kesken. Ja voittajaksi tuli Kaisa!!! Laitapa minulle meiliä jotta saan osoitteesi:-)

Ja sen lisäksi kaikkien kesken arvoin voittajan, joka on...... Lape!!! Lapella ei ollut blogilinkkiä, joten laitapa minulle meiliä, niin pääsemme selvittämään osoitetta johon voin palkinnon lähettää!

Ja molemmille voittajille: meiliosoitteeni on villapallonposti at yahoo piste com

Voittopaketit laitan postiin ensi viikolla!

Onnittelut voittajille ja kaikille muillekin suuret kiitokset kaikista ihanista kommenteista, joita kerroitte blogistani!! Olen ihan yllättynyt siitä miten paljon blogillani on lukijoita ja lisäksi niin tyytyväisiä lukijoita:-)

Ja lopuksi: Hauskaa vappua kaikille - tää lähtee nyt jo vappureissulle;-) !!

torstaina, huhtikuuta 26, 2007

Reissuun

Pakkailen jo valmiiksi tavaroita mukaan pitkää vappuviikonloppua varten, ja tietysti lankaakin on oltava mukana koska oletan että aikaa jää myös neulomiseen.

Samos-neule on vielä hihoja vaille, mutta se tekele saa jäädä kotiin odottamaan ja otan mukaan pienempiä haasteita:-) Suunnittelin tekeväni sukat itselleni tuosta Lana Grossasta ja jämäNovitoista (ihania nuo vanhat vyötteet!) + Violasta voisi tulla naperolle jonkinlainen myssy.
Mutta matkalle lähden vasta huomenillalla, eli arvonta suoritetaan sitä ennen, vielä ehtii mukaan arvontaan!!

keskiviikkona, huhtikuuta 25, 2007

Leivontapäivä

Tänään en ole ehtinyt tehdä muita käsitöitä kuin nämä leivonnaiset:-) Molempien reseptit löytyivät netistä, eli vasemmalla kinkku-ananas-aurajuustomuffinit ja oikealla rahka-murupiirakka. Joo, en ole muuttamassa blogiani ruokablogiksi, vaikka toisinaan leivonnaisia esittelenkin, on vaan ihan pakko muillekin kertoa aina välillä hyvistä reseptilöydöistä:-) Nuo molemmat ovat T O D E L L A herkullisia (vaikkei kovin kummoisilta näytäkään), kannattaa kokeilla - siis jos et ole dieetillä!!




tiistaina, huhtikuuta 24, 2007

Vihreä pitsineule valmistui!

Vihreä liivini valmistui mukavasti eilen illalla ja olin niin tyytyväinen aikaansaannokseeni, että en meinannut unta saada;-) Siihen asiaan varmaan kyllä vaikutti myös se, että illalla myöhään opin uuden neulontaan liittyvän tekniikan ja huomasin että sellaista ei kannata tehdä, jos vaan voi sen välttää - se kyllä piristää niin paljon että uni ei meinaa tulla millään!

Kyseessä oli liivin kiinnitykseen käytetty nyöri, jonka tein ns. solmeillen. Löysin siihen ohjeen Nyt neulomaan-kirjasta ja se oli tosi hyvä juttu! Menetelmänllä saa yllättävän nopeasti kivaa ja tarpeeksi ohutta nyöriä. I-cordilla tehty on kuitenkin aika paksu nyöri!

Mutta tässä liivi nyt on:


Siitä tuli juuri oikeankokoinen minulle, istuu hyvin ja on kaikin puolin sopiva. Harmittaa kyllä että varastossani ei ole enempää tuota Novitan Jasminia, se osoittautui tosi kivaksi langaksi ja siitä olisi voinut tehdä vaikka toisen samanlaisen liivin, vain eri värillä.



Pitsiliivi (vielä nimetön)

Malli: oma
Lanka: Novita Jasmin, vaaleanvihreä, 250 g
Puikot: 3,5 mm


Liivin kiinnityksessä on käytetty siis nyöriä, joka on pujotettu reikäriviin. Kiinnitys on siten hyvin muokattavissa: sen voi ottaa kokonaan pois ja pitää liiviä auki (kiva niinkin) tai pitää nyörin löyhemmmällä niin että nyöritys näkyy paremmin tai sitten näin niin kuin kuvassa on nyt.


Tämä menee sitten myös mukaan Project Spectrumiinkin. En olekaan pitkään aikaan neulonut mitään PS:n väreissä...


Lisäilin vielä neulatyynyjen linkkejä tuonne edelliseen postaukseen, joten käykääpä kurkkaamassa:-)

Ja vielä on reilusti aikaa osallistua arvontaan!!

maanantaina, huhtikuuta 23, 2007

Neulatyynyjä

Edit: lisäilen neulatyynykuvia...

Keräilinpa huvikseni tuon meemini aikaansaamia neulatyynykuvia eri blogeista. Tässä ei varmasti ole kaikki, mutta ne nyt mitkä osuivat silmiini! Tosi kivoja ja erilaisia neulatyynyjä neulojilla on käytössään:-)

Tässä, ihailkaapa:
Mervi
Ellu
Hepsi
Taija
ihanasonja
Kimalainen
Marja
Memmu
Johanna
Satu U
Hanna
Sia
Susa
Tuulia
Villa Daalia
Taina
Heli
Liisa P
Päivi
Aura
Helmis
Kata
Lettu
Villasatu
Villilanka
Niina
Tarjuska
Upa
Famu
Arja
Tippi
Pami

Vihreä pitsineuleeni on päässyt tänä aamuna pingotuksesta ja nyt alkaa viimeistelytyöt! Siitä taitaa tulla ihan käyttökelpoinen neuleliivi:-)

Puikoilla on nyt Samos palmikoitumassa, se olisi kiva saada ensin valmiiksi ennen kuin alan toteuttaa kaikkia miljoonaa ideaani, jotka päässä pyörii;-) Uskomatonta että puikoilla ei tosiaankaan ole mitään muuta kuin tämä tällä hetkellä - siis jos ei oteta niitä ikuisuusneuleita jotka ei edes ole käden ulottuvilla vaan tungettuna kaapin perukoille....




sunnuntaina, huhtikuuta 22, 2007

Tupsukone?

Osaisiko kukaan neuvoa mistä voisi ostaa näitä tupsujen tekolaitteita? Minulla itsellä on jo sellainen (messuilta ostettu, mutten muista minkä näytteilleasettajan "kojusta"), ja pitäisi lahjaksi saada toinen samanlainen. En yhtään tiedä mikä tuon koneen suomenkielinen nimi on , joten on vaikea etsiä netistäkään...

perjantaina, huhtikuuta 20, 2007

Hyvää kannatti odottaa:-)


Tänään saapui ihana ihana paketti Salaiselta sukankutojaltani!!
Hyvää todella kannatti odottaa (no, ei ne nyt niin paljon myöhässä olleet...), sillä paketista paljastui aivan ihania juttuja: ihanat suklaanruskeat palmikkosukat, todella ihastuttavat itsetehdyt silmukkamerkit, herkullista toffeeta ja kaunis kortti!! Olin aivan haltioissani, ja etenkin silmukkamerkit saivat minut haukkomaan henkeäni ihastuksesta: ne on niin kauniit ja nyt vihdoin minullakin on omat silmukkamerkit:-)

Näin kauniit silmukkamerkit sain! Olen aina neuleblogeissa ihastellut silmukkamerkkejä ja joskus miettinyt osaisinko itse tehdä, mutta jotenkin tuollaiset kädentaidot ei vaan ole minun juttujani. Ainakin tarvitsisin jonkun kurssin sitä varten;-)


Tässä kuvia ihanista sukista! Sukissa on tiimalasikantapää, kuten taisin toiveissa sanoa ja se todella istuu hyvin jalkaan. Ja sukat on juuri oikean kokoiset! Lankana on käytetty Pirkanmaan Kotityön ryijylankaa, joka mulle on ihan uusi lanka, kiva päästä kokeilemaan sukkien kestävyyttä. Raportoin asiasta sitten kun näen miten sukat kestävät:-)
Kiitos siis sukankutojalleni tästä ihanasta paketista, joka piristi päivääni todella paljon:-)


Äidin pikku napero alkaa heti hääräillä taustalla kun äiti alkaa kuvata sukkia;-) Menossa ollaan jo...

***


Pitsineuleeni on jo tässä vaiheessa, näytetäänpä nyt sekin kun ei se mikään niin salainen juttu ole:


Tuloillaan on siis liivi kesäksi ja se on siis edestä aukioleva, puikoilla on etukappaleet. Ja koska tuo on liivi, se valmistunee lähiaikoina!


Aurinkoista viikonloppua kaikille - katsokaa: suurien puiden sisälläkin on sydän:


Mummilan suuren koivun sisältä paljastui kaatamisen jälkeen aivan selkeä sydämenmuotoinen aukko!

torstaina, huhtikuuta 19, 2007

No keksi nyt tähän joku otsikko...;-)

Näin ihanan lankasatsin sain kiitokseksi neuleohjeesta, suuret kiitokset Johanna! Värivalinta on oikein ihana, olen nimittäin aina lankahyllyillä käydessäni pysähtynyt noiden ruskeiden Palmojen kohdalla... ja nyt sain ne hyppysiini! Uskoisin että niistä tulee naperolle jotain kivaa:-)

Samalla käydessäni Johannan blogissa huomasin myös, että hän oli juuri se, joka oli löytänyt sen ihanan neulatyynyohjeen jota olin etsinyt neulatyynymeemiä alulle laittaessani..

Sukkavaihdon sukkia ei vielä ole näkynyt - itse asiassa luulinkin että tuo ylläoleva paketti olisi ollut sukat, joita olen kovasti jo odotellut. Sukkieni neuloja kyllä laittoi minulle viestiä että sukat viivästyvät, mutta silti malttamattomana odottelen postia;-)

50 000 kävijän rajakin sitten ylittyi heti eilen, mutta kumma kyllä kaksi eri henkilöä kertoi sen bonganneensa. En voi muuta kuin arpoa näiden kahden kohdalla, sillä kommentin kellonaikakin on ihan sama, eli siitäkään ei voi mitään päätellä. Mutta teen sen arvonnan siten vasta kun sen toisenkin, eli perjantaina viikon kuluttua. Aikaa siis on vielä muillakin osallistua, taitaa tulla aika pitkä osallistujalista, kun nyt kommentteja on noin paljon:-) Olen mykistynyt kommenttien runsaudesta ja myös ihanasta palautteesta blogistani, kiitos siis siitä!

Viime päivinä olen ahkeroinut vihreän pitsineuleen kimpussa ja myöhään eilen illalla keksin siihen kivan kiinnityssysteeminkin. Hyvä että maltoin mennä nukkumaan, kun olisin halunnut neuloa koko jutun valmiiksi siltä istumalta! Sitä jaksaisi neuloa vaikka kuinka myöhään jos on joku kiva idea minkä haluaisi neuloa ja kokeilla heti - tosin aamulla kyllä nukuttaisi sitten;-)

Mutta nyt puikot käteen ja blogikierrokselle:-)

keskiviikkona, huhtikuuta 18, 2007

50 000 kävijää!!

Huomasin omaksikin hämmästyksekseni että 50 000. kävijän raja alkaa olla lähellä - huimaa!! Ja tietty sen kunniaksi on ihan pakko pitää arpajaiset. Mukana olet jos laitat kommentin tähän postaukseen, ja jos haluat laitapa tietoa siitä miten tätä blogia voisi parantaa! Vielä jos haluat, lisääpä lempivärisi, niin palkinto on ehkä sitten mieluisampi:-) Aikaa on reilu viikko, eli arvon voittajan perjantaina 27.4. klo 12.00

Lisäksi se, kuka onnistuu bongaamaan tuon tasaluvun 50 000, saa oman palkintonsa eli jos osut sivulle juuri sillä lukemalla, laitapa infoa!

tiistaina, huhtikuuta 17, 2007

Mitä neulatyyny kertoo sinusta:-)

Pistänpä meemin liikkeelle! Eli idea lähti siitä kun jossain blogissa (en millään muista missä...) oli helppo ohje miten tehdä neulatyyny ja aloin pohtia minkähänlaisia neulatyynyjä muilla on! Varmaankin neulojillakin on neulatyynyt, koska tarvitaanhan pingottamisessakin nuppineuloja. Eli näyttäkääpä neulatyynynne:-) Olisi hauska nähdä millaisia ne ovat ja tietty olisi kiva tietää myös onko ne itsetehtyjä, kenen tekemiä...?

Tässä minun neulatyynyni, joka on ollut jo vuosikaudet käytössä. Olen saanut sen lahjaksi äidiltäni, ja se on siis käsintehty, huovasta:


En jaksanut poistaa nuppineuloja, mutta kyllähän malli näkyy niidenkin kanssa:-)

Vihreää pitsiä puikoilla

Uusi tekele on jo puikoilla ja nyt se näyttää tämmöiseltä. Takana on lukuisten neulemallikirjojen selailua (aivan ihanaa sekin, olisipa sellaiseen haaveiluun enemmänkin aikaa!) ja mallitilkkujen tekoa ja tämä pitsi iski heti! Tätä on ihanan helppo neuloa, jopa tv:n ääressä ja se näyttää kivalta:-)

En vielä kerro mitä tästä on tulossa, mutta jotain kesäistä kuten arvata saattaa. Eikä hirveän montaa vaihtoehtoa ole mitä siitä voi olla tulossa;-)

Eilen illalla jouduin vielä haromaan hiuksia valmistuneen Tennessee-neuleeni kanssa. Aloin kirjoittaa ohjetta puhtaaksi enkä löytänyt mistää ruutukaaviota, jonka olin neulomisvaiheessa jo piirtänyt kaula-aukon kavennuksista. Sitä ei ollut missään, ei missään! Ja olin ihan paniikissa, sillä olin tehnyt jotain kummia ratkaisuja noissa palmikoiden kiertokohdissa, kun piti saada toinen letti katoamaan kun kaula-aukko kapeni. Enkä millään muistanut miten olin lopulta neulonut ne! Etsin joka paikasta ja lopulta luovutin ja aloin piirtää uudelleen miettien miten olisin voinut sen tehdä. Kummaa että vaikka edessä oli neule, niin silti en muistanut miten olin ne neulonut enkä millään osannut katsoa miten ne oli tehty!



Yksityiskohta kaula-aukosta edellisen selostuksen selventämiseksi.



Mutta yhtäkkiä tuli mieleen paikka, jossa usein kadonneet, etenkin paperit, ovat : ne luistavat lipaston laatikosta takakautta pois sinne lipaston sisäosiin, jos laatikko on kovin täynnä! Työnsin käteni laatikon perälle ja siellähän se ruutukaavio oli! Voi sitä riemua mikä voikaan yhden paperin löytymisestä tulla!!!:-) Jos sitä ei olisi löytynyt, olisi voinut yöunetkin mennä!


Opin tuosta kyllä sen, että jos on joku tärkeä neulekaavio, otan siitä varmuudeksi valokuvan, ei tarvitse sitten toiste kokea tuollaista paniikkia:-) Valokuvasta saa aina jotenkin selvää, kun digikuvia voi suurentaakin tarvittaessa!

Tänään teki mieli kokeilla uutta muffinireseptiä, ja kylläpä tuli herkullisia:


Lumikuningattaren muffinit

Resepti löytyy Ruokalasta!

maanantaina, huhtikuuta 16, 2007

Ensiesittelyssä: Ruskea neuletakki

Vihdoin, vihdoin: se on valmis!! Ja siitä tuli hyvä, siitä tuli ihana! Olen aivan hämmästynyt miten sain tehtyä siitä niin hyvän! Vähäsen vaan harmittaa kun en ole vielä saanut otettua siitä tarpeeksi hyviä valokuvia, jotta voisin käyttää neuletta jo!

Siis mikä on valmis? No, tietenkin pitkään työn alla oleva ruskea neuletakkini!

Kaikki alkoi tästä kuvasta:


Ja tiesin heti, että tahdoin tuollaisen neuleen ja myös sen, mitä lankaa käyttäisin: Novitan ruskeaa Tennesseetä!

Kaikkien monimutkaisten vaiheiden, suunnittelun, kokeilun ja langanloppumisenkin kautta päädyttiin tähän:



(Kuvasta näkyy että minun olisi aika mennä kampaajalle, en vain vielä ole päättänyt uskallanko leikkauttaa hiukseni ihan lyhyeksi vai vaan siistiä latvoja... siksi meneminen on viivästynyt...)



"Nimetön", työnimenä suklaatakki, lopullinen nimi on vielä pohdinnassa (Ullaa varten)

Malli: Omasta päästä
Lanka: Novita Tennessee, ruskea
Puikot: 3,5 mm
Muuta: Tulee käyttöön heti ja varmasti tätä tulen käyttämään keväällä, kesällä ja syksylläkin! Tästä tuli ihana, hihojen istutuskin onnistui nappiin ja muutenkin tykkään kovasti:-)


Meinasin ensin laittaa eteen rivin nappeja, mutta jotenkin tähän sopikin yhden napin kiinnitys. Reunassa kun on vain oikeiden silmukoiden kaitale, nappien pitäisi olla tosi tiheässä jotta reuna pysyisi kiinni, tämä kiinnitys on parempi. Alkuperäisessä, siis siinä josta otin idean, ei ole kiinnitystä ollenkaan, joten mielestäni tämä on parempi.

Lanka siis uhkasi loppua, mutta käytin saumojen ompeluun sekä halkaistua Tennesseetä (kiitos vinkistä anonyymille kommentoijalle) sekä ruskeaa Bambulankaa. Oikeasti lanka olisikin riittänyt hyvin, sillä tein hihoista vähän liian pitkät ja lyhensin niitä kun neule oli jo muuten valmis, eli lankaa sitten lopulta jäikin. Mutta tällaista tämä on kun itse kehittelee malleja. Ei saa niin nopeasti valmista kuin jos tekisi valmiista mallista. Mutta kivaa se on!:-)

Olen ihan hämmästynyt miten tuo ruskea Tennessee näyttää niin samalta kuin tuo ideani lähde. Tällaisessa fiiliksessä on aina kiva jatkaa neulomista - itse asiassa uusi tekele on jo puikoilla, ja tietty itse suunniteltu, kun tämäkin onnistui niin kivasti;-)


sunnuntaina, huhtikuuta 15, 2007

Tilannetietoja Tennessee-neuleesta

Eilen iski niin voimakas tarve saada Tennessee-neule valmiiksi että turvauduin hätäratkaisuun enkä nyt siis tarvitsekaan lisää lankaa!!

En siis millään malttanut odotella apua, vaan aloin tutkia omaa lankavarastoani - ja kas kummaa: sieltä löytyikin sopivaa saumalankaa, eli Novitan ruskeaa Bambua. Sävy on niin sama että sopii saumoihin ihan hyvin!!! Kiitos kuitenkin Miulle lankatarjouksesta, on upeaa että apua kyllä saa muilta neulojilta tarvittaessa.

Valmis neule on varmaankin lähipäivinä esittelyssä täällä:-) Vielä pitäisi vain keksiä nimi neuleelle!

lauantaina, huhtikuuta 14, 2007

Kevätpipo

Kevätpipo
Malli: uusin Moda
Lanka: Novita Tennessee 50 g
Puikot: 3,5 mm

Eilisen ja tämän aamun aikana valmistui kevätpipo naperolle! Käytin uusimman Modan Sublime-pipo-ohjetta, ja lankana Tennesseetä, jonka tiheys suunnilleen täsmäsi. Tuli ehkä hieman iso (suurimmalla koolla), mutta se ei ole mikään ongelma kun lapsilla on taipumus kasvaa;-) Ajattelin kyllä tehdä toisen samanlaisen mutta vähän pienemmän, kun tuota punaista Tennesseetä on puolisen kiloa varastossa. On sitten heti käyttöön sopiva kevätpipo, eikä tarvitse odottaa naperon kasvamista;-)

Ja tämä pipo osallistuu myös Myssyviikoille!

Ruskean Tennesseen tilanne: lanka riitti neulomiseen juuri! Eli sain hihan valmiiksi, mutta nyt ei ole yhtään lankaa saumojen ompeluun:-( Eli jos jollain olisi 2-3 metriä ko. lankaa, olisin valmis ostamaan vaikka postikuluilla tai vastaavalla! Laittakaapa kommenttia jos ruskeaa Tennesseetä löytyy vähäsenkin, niin pääsen ompelemaan takin valmiiksi:-)

perjantaina, huhtikuuta 13, 2007

Neulevitsi

Päivän neulevitsi:

Illalla tapahtunutta:
Mies: Pitäisiköhän jo mennä nukkumaan... *nousee nojatuolista*
Minä: Joo, kerään vain vielä nämä silmukat ennen kuin tulen.
Mies: Niinpä, kerääpä ne kaikki, parempi etteivät jää lojumaan pitkin olohuonetta;-)

Tosijuttu tämäkin, eli kyllä nämä neulojien miehet osaavat vitsailla neuleaiheisestikin:-)

Mukana!

Olen mukana Myssyviikoissa, tulkaa muutkin mukaan!:-)

Neulematematiikkaa

Kaikki on sujunut ihan mukiinmenevästi Tennessee-neuleeni kanssa, mutta nyt tuli tyhmä juttu vastaan: lanka ei kai riitäkään! No, ei se mikään uusi ongelmatyyppi ole, mutta kun en millään viitsisi ostaa kokonaista kerää, mitä en varmaankaan tarvitse mihinkään muuhun.

Eilen illalla toinenkin hiha oli jo tosi pitkällä ja aloin arvioida riittääkö lanka vai ei... Välillä tuli tunne, että kyllä se riittää, ei tässä ole enää kuin muutama kerros, mutta sitten taas tuli tunne että ei se voi riittää... (huom. tällä hetkellä jäljellä on 17 krs)

Sitten päätin ottaa vaa'an avuksi:


Punnitsin ensin toisen hihan, siis sen joka jo on valmis. Se painoi 117 g kuten kuvasta näemme.



Seuraavaksi punnitsin keskeneräisen hihan, mukanaan kaikki lanka jota minulla on. Se painoi 120 g. Ja kun punnitsen vielä työssä kiinni olevan puikon...




...sen paino on 7 g, mikä siis vähennetään tuosta 120 g:sta, taidan todeta että lanka ei tule riittämään:-( Ja lankaahan tarvitaan tietysti vielä saumojenkin ompelemiseen, niin että kai se yksi kerä on pakko käydä ostamassa...

Neulon nyt päivällä kuitenkin tuon hihan valmiiksi niin pitkälle kuin lanka riittää ja varmuudeksi kyselen teiltä jo nyt rakkaat lukijani: olisiko teillä pientä nöttöstä ruskeaa Tennesseetä jäljellä? Se varmaan riittäisi, sillä tarve on tosi vähäinen!

keskiviikkona, huhtikuuta 11, 2007

Pikku neuleita

Takatalven yllättäessä kaupunkioloissa, oli ihan pakko neuloa jotain käsiä lämmittävää. Olin nimittäin vienyt varastoon jo kaikki lapaset ja myös sellaiset käsineet, jotka olisivat kevättakin väriini sopineet (vaaleanpunainen). Katsoin myös parin kaupan ale-laarit olisiko niissä ollut halvalla jotain sopivan värisiä käsineitä, mutta kun ei ollut, kipaisin hakemassa Anttilasta ale-Santorinia pari kerää ja niistä syntyi eilen illalla nämä:



Ranskanpastillikämmekkäät
Malli: Oma
Lanka: Novita Santorini
Puikot: 3,5 mm bambut


Kämmekkäät ovat tietenkin yhteensopivat tämän Ranskanpastillihuivin kanssa (ohje), jota edelleenkin tykkään käyttää, vaikka se on jo useamman vuoden vanha huivi!


Eilen Matkatavaroita purkaessani huomasin myös että neuloinhan lomalla muutakin kuin yhden huivin, eli nämä Rinsessasukat! Miten olin ne ihan unohtanut:


Rinsessasukat, koko 23
Malli: mukaillen Ullan ohjeesta
Lanka: Nalle Colori, pastelliväri
Puikot: 3 mm bambut

Dementiani koski myös näitä ostoksia:


Lomareissulla kirpparikierrokselle löytyi ihania aarteita! Pussillinen ihania nappeja 10 sentillä ja nuo lankakartiot 1 eurolla yhteensä. Kartioissa lankaa on tosi paljon, se on ihanan ohutta, juuri sopivaa huivilankaa. En tiedä tosin yhtään mitä materiaalia lanka on, mutta ihanan pehmoista se on! Olisikohan mitään vinkkejä miten materiaalia voisi tunnistaa??

Kiitos kaikille nettikirjakauppoja vinkanneille! Nyt varmaankin saan täydennettyä neulekirjastoani:-)




Nettikirjakauppoja?

Voisittekohan vinkata hyviä nettikirjakauppoja (neulekirjoja) Suomessa? Tiedän Hobboksin ja AdLibriksen, mutta onko muita hyviä/parempia? Olisi tarvetta parillekin kirjalle ja pitäisi vähän katsoa mistä saisi halvimmalla:-)

tiistaina, huhtikuuta 10, 2007

Pääsiäiskuulumisia

Pääsiäinen sujui suklaaähkyisissä tunnelmissa: nyt onkin hyvä aloittaa suklaalakko - ei tee yhtään mieli suklaata;-)

Vaikka sää oli kylmä koko pääsiäisen, oli kuitenkin kivan keväistä ja oli ihanaa viettää enemmän aikaa ulkosalla ja huomasin että tuli neulottuakin huomattavasti vähemmän kuin normaalisti!

Tällainen kuitenkin syntyi parissa tunnissa:



Jenga-huivi
Malli: oma
Lanka: Novita Jenga, 100 g
Puikot: 7 mm

Tuo on siis hyväntekeväisyysmyyjäisiin (varmaankin vasta ensi syksyn) neulottu huivi ale-Jengasta. Lankaa kului juuri yksi kerä, eli tein tupsut ensin ja sitten neuloin koko loppulangan ainaoikeaa. Tuli oikeastaan ihan kiva: kerällä tuo Jengan sävy on aika kauhea, mutta huivina ihan kivan pirteä!

Lankalauantaina oli sitten ihan pakko saada lankaa!
Lanseerasin samalla uuden uskomuksen meidän perheeseen: "Jos mies ei osta puolisolleen lankaa lankalauantaina, tulee huono vuodentulo, kylmä kesä ja kaikkia muitakin vitsauksia" ;-) Ja mieshän osti:-)

Paikallisesta aleputiikista löytyi vielä Colorin vanhoja värejä ja niitä oli ihan pakko hamstrata, kun olivat vielä alennuksessakin. Nyt tuota kaipaamaani violettiakin on tarpeeksi:-) Lisäksi ostoskoriin hyppäsi pari Rustikaa ja Isoveikka Coloria alesta.


Lankavarastoni lisääntyi myös laatulangoilla: pari vyyhtiä Määkylän ihania liukuvärjättyjä villalankoja. Värit ovat kuitenkin sellaiset, että niistä tulee syksyllä jotain ihanaa...

torstaina, huhtikuuta 05, 2007

Pikaompeluksia

Tänään tuli tehtyä pikaompeluksia, vaikka yleensä ompelemisen aloittaminen on minulla niin suuren kynnyksen takana, että se vaatii ainakin parin päivän hauduttelun ja suunnittelun (huom. ompelukone ja minä emme oikein tule toimeen keskenämme). Hämmästyin siis itsekin sitä mitä tein;-)

Kävin siis ostoksilla ja kotiintultuani kaivoin ompelukoneen esille saman tien ja "tuunasin" muutaman paidan. Kyseessä oli niin hyvä tarjous etten voinut olla hyödyntämättä sitä, eli Anttilassa oli 3 lasten bodya yhteensä 9,90 euroa, ja koska meillä ollaan jo siirtymässä bodeista paitoihin, katkaisin bodyt ja tein niistä kivoja paitoja:-)

Olen itse tyytyväinen helman siisteyteen ja omaan ideaani tietty;-) Tuolla hinnalla ei kolmea paitaa olisi saanut! En kyllä ymmärrä miksi bodeja saa halvemmalla kuin paitoja, onhan bodeissa ne napit jotka tuo lisähintaa vaatteelle!

Arvostan tosi paljon niitä jotka jaksaa ommella lasten vaatteet itse, mutta minä en vain yksinkertaisesti jaksa tehdä niin ja tiedän ettei se onnistuisikaan. Mutta aina välillä voi ommella jotain tosi helppoa, kuten tämä oli:-) Kuvasta puuttuu vielä yksi paita jonka myös katkaisin, se on naperon päällä, joten se ei päässyt kuvaan.




Ruskea Tennessee-neule ei nyt sittenkään valmistunut pääsiäiseksi, enkä viitsi raahata sitä mukaankaan, on se sen verran iso ja vaativakin juuri se loppuosan neulominen. Reissuun pitää saada joku helppo työ, eli mukaan lähtee kerä pastellia Nalle Coloria ja sukkapuikot. Tarkoitus olisi neuloa naperolle saapassukat:-)



Hyvää Pääsiäistä kaikille!!



keskiviikkona, huhtikuuta 04, 2007

Blondi värjää;-)

Olin vähän aikaa sitten heittämässä pois vanhaa puuvillaneulettani (ostettua), kunnes muistin värjäysjutut, joista on ollut jossain vaiheessa Modassakin juttuja ja onhan neuleblogeissakin ollut hyviä kokemuksia värjäyksestä. Ajattelin että eihän siinä mitään menetä jos kokeilee vanhaan neuleeseen, jonka olisi ollut valmis jo heittämään pois. Ostin Dylonin pesukonevärjäykseen tarkoitettua väriä ja tässä tulos:



Kaikki meni hyvin, paitsi että neuletta pesukoneesta ottaessani en voinut kuin nauraa: blondi tosiaan oli värjäämässä!!:-) Eihän vetoketju mihinkään värjäänny, joten se on alkuperäisen värinen vaaleansininen... Neuleesta tuli kuitenkin niin ihanan värinen (oliivinvihreä) että kävin tänään ostamassa siihen uuden vetoketjun, ja Eurokankaasta löytyikin juuri sopiva!

Olen todella tyytyväinen tuohon kokeiluun, ja itse asiassa olen jo vaatevarastoani katsellut sillä silmällä että mitä muuta voisi värjätä... ja samalla harmittelen niitä vaatteita joita olen heittänyt pois siksi kun ne on vaan olleet vähän vanhoja - nehän olisi voinut värjätä!!

Matkaa varten olen tyhjennellyt jääkaappia ja sieltä löytyi kermaa ja rahkaa, niin syntyi tällainen piirakka, tuli aika namia ja sattumalta vielä pääsiäisenväristäkin:-)



Uusi Vogue Knitting

Ehdinpäs saada mukavaa matkalukemista! Kivalta numerolta näyttää, kivoja tekniikka-artikkeleita ja pitsineuleet näytti kanssa kivoilta! En nyt esittele sen tarkemmin neuleita, koska kuvia löytyy myös täältä Voguen omilta sivuilta, eikä oikeastaan mikään malli nyt ainakaan vielä noussut suosikikseni.

Mutta kyllä tätäkin numeroa taas odotettiin kovasti - kuten aina VK:ta;-) Siis ostin tämän irtonumerona, en ole lehden tilaaja, ihan juuri siksi etten malta odottaa niin kauaa kuin tilaajat joutuvat!


tiistaina, huhtikuuta 03, 2007

Vaihekuva

Vielä pikavilautus ruskeaan neuletakkiin:


Itseotettu kuva, joten laadusta ei voi puhua;-) Mutta takki alkaa hahmottua vähitellen, ja siitä tietenkin saa inspistä jatkaa neule loppuun asti!

Viimeistelin vielä noita blogini värejä, ja tässä muillekin pohjan väsääjille hyvä linkki. Eli värejä hirmuinen määrä ja Hex-koodit löytyy niin että ne voi siirtää suoraan ainakin Blogspotin fontsandcolors-kohtaan!

Blogipohdintaa

Olen tässä päivän aikana pohtinut tätä aihetta "mikä tekee neuleblogista hyvän neuleblogin" ja seuraavanlaisia juttuja tuli mieleeni:

Ensiksi hyvät puolet:

*Kuvat. Kuvat on ihania aina ja tietty sellaiset taiteelliset miellyttää esteetikon silmää:-) Joku kiva idea kuvassa on aina plussaa, mutta sekin on hyvä jos neule vain on kuvattu hyvin ilman sen kummempaa jujua. Minä olen vasta opettelemassa valokuvausta joten minulla ainakin on vielä pitkä tie laadukkaisiin kuviin. Tänä talvena olen alkanut kuvata pelkästään järkkäridigillä ja huomasin sen niin mukavaksi, että tavallinen pokkaridigi jäi kaappiin pölyttymään. Kuvankäsittelyssä olen myös ihan aloittelija, mutta sekin olisi mukavaa opetella etenkin juuri neulekuvausta ajatellen.


*Värikäs tapa kirjoittaa. Tätäkin minä vasta opettelen...

*Blogin tunnelma yleisesti eli kirjoittajan tapa kirjoittaa sekä rauhallinen ulkoasu blogissa.

Ja sitten niitä huonoja puolia:

  1. Uusia käsitöitä ei tule pitkiin aikoihin, tai edes ostoksia tai muuta käsitöihin liittyvää. Aina ei toki tarvitsekaan olla neuleita esiteltäväksi, mutta jotain mikä kiinnostaa neuleharrastajia.

  2. Musta pohja - se on niin synkkä!

  3. Bling bling- kuvia liikaa.

  4. Liikaa kuvausta arkisista jutuista jotka ei mitenkään liity käsitöihin tai ole muuten hauskoja.

  5. Sellaiset käsityöt joista en ole kiinnostunut, siis jos niitä on liikaa ja neuleet alkaa olla vähemmistönä blogissa.

  6. Inhoan sanatarkistuksia kommenteissa, enkä viitsisi siksi niihin millään kommentoida, etenkin kun Vuodatuksen kirjaimet on niin epäselviä ettei ole varma mikä kirjain on kyseessä vaikkei näössäni mitään vikaa olekaan! Tämän takia en jätä blogia listalta, mutta kommentointi harvenee huomattavasti!

  7. Kirjoitusvirheet voi vähän ärsyttää, muttei haitaksi asti. Enemmän häiritsee jos kappalejakoja ei ole tai muuten lukeminen on hankalampaa ulkoasun takia.
  8. En kestä sitä jos on päivitetty vain jonkun lyhyen meemin takia... kauheasti kuluu aikaa hukkaan klikkailessa blogeihin ihan turhaan:-(

Ostokset oli joitain ärsyttäneet ainakin Ilun saamissaa kommenteissa, mutta minua ne ei kyllä ärsytä! On ihana katsella kauniisti esiteltyjä lankoja tai muuta kivoja neuleostoksia:-)

Mutta kaiken kaikkiaan, nuo ärsytyksenaiheet on aika pieniä, sillä niiden takia harva blogi putoaa listaltani! Oikeastaan jos joku putoaa listalta, syynä on se että blogi ei enää tunnu neuleblogilta eli aiheet on liikaa jotain muuta. Neuleblogit on hyviä kunhan niissä puhutaan neuleista:-)

Ja lopuksi yksi herkkuostos, josta ajattelin neuloa naperolle keväisen myssyn:


Uusi pohja

Koittakee kestää - vaihdoin taas sivupohjaa;-) Muuten tykkäsin edellisestä kovasti, mutta kun teksti tuntui omaankin silmään liian leveältä, on helpompi lukea kapeampaa palstaa. Yritän pitää tämän pohjan nyt hieman pidempään, sillä itsekin tykkään sellaisista blogeista joissa pohja pysyy samana pitkään -siitä jotenkin muistaa neulojan paljon paremmin:-) Ei oo kiva jos pohja vaihuu koko ajan, niin kuin minulla... :-(

Ruskea neule ei taida sittenkään ehtiä valmiiksi pääsiäisreissulle, mutta sitten on vain otettava keskeneräinen mukaan ja tehtävä se valmiiksi reissulla:-) Kiva siitä kyllä taitaa tulla, eikä kyllästymistä neulomiseen ole vielä havaittavissa! Kiitos muuten runsaista nappikommenteista, vaikka en kyllä vieläkään ole osannut päättää kummat napit laitan... Mukaan reissuun lähtee molemmat kokeiltaviksi!

Blogeissa on kovasti pohdittu mikä tekee (neule)blogista hyvän ja itsekin voisin osallistua keskusteluun, jos vain ehdin... Mielipiteitä on minullakin aiheeseen liittyen:-)

maanantaina, huhtikuuta 02, 2007

Ruskea projekti etenee

Viikonloppuna sain hyvin neulottua ruskeaa Tennessee-takkia, ja uskoisinpa että se voi ihan hyvinkin valmistua ennen pääsiäistä! Takakappale on jo pingottunut, etukappaleet ovat juuri pingotuksessa ja eka hiha on jo aloitettu ja silmukkamäärät levennyksineen valmiiksi lasketut:-)

Tänään kävin nappikaupasta hakemassa ruskeita nappeja takkia varten, mutten vielä ole päättänyt kummat on hyvät - vai ovatko kummatkaan!

Tässä nappimallit kokeilevat miltä näyttävät palmikon vieressä:


Kumpi malli olisi parempi? Vai onko kumpikaan?

Kotona olen jo laittanut pääsiäistunnelmaa: keltaoranssit verhot (jotka eivät kyllä tuosta kuvasta näy), ruukkunarsisseja, keltaisia liinoja, tabletteja pöytään, vehnänorasta tipujen kera ja kaikkea muutakin mikä tuo valoa kotiin:-)

Mutta nyt en jää höpisemään enempää, vaan riennän neulomaan Tenneseetä...